středa 23. ledna 2013

Steakový salát Dity P.


Poslední dobou mám strašnou chuť na maso, i když normálně masožravec moc nejsem. Včera mě to zase přepadlo a tak jsem si vzpomněla na kuchařku Dity P.


Suroviny (pro 4 lidi):

  • 2 lžíce mleté mořské soli
  • 3 lžíce mletého pepře
  • 1 lžička olivového oleje
  • 500 g hovězího steaku
  • 3 velké ředkvičky
  • 3 jarní cibulka
  • 400 g cherry rajčat
  • rukola dle chuti
______________________
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička nastrouhaného křenu (vynechala jsem)

Smíchejte namletou sůl a pepř a směs rovnoměrně rozprostřete na talíř. Steaky potřete olivovým olejem a pořádně je vyýlejte v koření aby vám vznikla krusta.
Troubu si předehřejte na 200°C. V rozpálené pánvi opékejte na sucho asi tři minuty z každé strany. Potom maso přendejte na pekáč/plech a pečte v troubě 7-8 minut pokud chcete krvavý steak, 10-12 minut pro středně propečený a 10-12 minut pro dobře propečený. Po vytáhnutí z trouby nechte maso chvíli odpočinout a pak ho nakrájejte na co nejtenčí plátky.
Ředkvičky a cibulku nakrájejte na plátky, rajčata rozpulte. Na zálivku smíchejte všechny ingredience.
Na talíř rozprostřete maso, na něj rajčata, ředkvičky, cibulku posypte rukolou a nakonec polijte zálivkou.

Díky směsi ve které steaky obalujete jde o salát trochu ostřejší, to jo :D, ale i tak je to nápadité a skvělé jídlo. Ostrost steaků skvěle ladí se zeleninou a zálivkou. Navíc jeho příprava je snadná a rychlá - né nadarmo najdete tento recept v kapitole Po sexu ;).

Žádné komentáře:

Okomentovat