neděle 28. října 2012

Křehký skotský shortbread (Moje Velká Británie - Jamie Oliver)


V tomto studeném, deštivém a zároveň sněhovém počasí přináším ještě trochu slunečné fotky. Jsou ze dne kdy jsem čerstvě dopekla tuto pochoutku. Jedná se o další recept z Jamieho nové kuchařky...

pondělí 22. října 2012

Jablečný crumble


Věřte nebo ne, ale donedávna jsem neměla o této pochoutce ani potuchy. Což nechápu, protože teď vidím články na téma crumble/krambl úplně všude! 

čtvrtek 18. října 2012

Polévka z čerstvých rajčat - Moje Velká Británie (Jamie Oliver)


Jamieho nová kuchařka se u mě v knihovně pořádně ani neuvelebí, protože v ní neustále listuju a zkouším jeden recept za druhým. Fotek mám spousty tak vám přináším další článek, dokud to mám živě v paměti ;). 

pondělí 15. října 2012

Slaný koláč s hříbky


Houby jistě patří k podzimu stejně jako dýně či jablka. Takže se ptám - chodíte na houby? Nebo se raději spoléháte na obchody a trhy? 

Já na houby chodím vážně ráda. Bohužel jsem tento rok neměla příliš štěstí. Vždy když jsem na ně vyrazila tak jsem se vracela s prázdným košem, pf! Hrůza. Ještě, že mám šikovné rodiče, kteří chodí na houby častěji než já a (to je nejdůležitější) rádi se o ně podělí. Díky nim mohl tedy vzniknou tento chutný slaný koláč.

čtvrtek 11. října 2012

Křupavý zahrádkářský salát - Moje Velká Británie (Jamie Oliver)


Je to tady! Po dlouhé době čekání mám konečně v rukou další knihu, kterou napsal Jamie Oliver. Moje velká Británie je její název a věřte mi, že se máme na co těšit!


neděle 7. října 2012

Poslední letní


Ano, je to tak. Je tady poslední letní příspěvek. Venku padá listí, za okny u nás momentálně prší a dýně vidíte všude kolem. Podzim! Mé nejoblíbenější roční období.

Přiznávám, že příspěvek tohoto typu se zde objevuje poněkud pozdě. Ovšem setkání s hlavními aktéry tohoto článku bylo nečekané a impulzivní. Nevěděla jsem, že vůbec něco takového existuje a omlouvám se, jestli to někomu nepřinese nic nového (tedy že už to dávno zná a nic nového se nedozví ;)). Mě to ale úplně nadchlo!

sobota 6. října 2012

Dort pro maminku



Nedávno slavila má maminka narozeniny, takže jsem jí samozřejmě musela upéct dort. Já pečení dortů miluju, bohužel však poslední dobou nemám tolik času na jejich finální úpravu, jako je zdobení atd. (a to je zrovna ta část, která mě nejvíce baví, chjo!). Takže jsem tentokrát zvolila dort dosti jednoduchý, ale i přesto velice chutný :).